Üdvözöljük Webáruházunkban!

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Bevezetés

Az alábbiakban részletezett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik, egyrészről a www.kalorflex.hu honlap használóira, továbbiakban mint Vevőre, másrészről a Kalorflex Kft.-re (Székhely: 1161 Budapest, Rákospalotai határút 15. Fsz. 9., Adószám: 10539136-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-076279) továbbiakban mint Eladóra.

A honlapon található ÁSZF a megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának időpontjában érvényben lévő ÁSZF érvényesek. Rendelés leadásával a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja.

A Vevő által leadott megrendelés, illetve a szerződéskötés magyar nyelven történik. A megrendelt árukat az Eladó kizárólag Magyarország területén belül szállítja ki.
Vevő tudomásul veszi, hogy a www.kalorflex.hu portálon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és Eladó között adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre.

Rendelés leadás

Két rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:

 • interneten keresztül a www.kalorflex.hu honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján
 • e-mailen keresztül: rendeles (KUKAC) kalorflex.hu e-mail címre

Eladó webáruházában leadott rendelésekről automatikus visszaigazolást küld a rendszer. Amennyiben nem kapott automatikus visszaigazoló e-mailt, akkor a rendelés nem sikerült.

A rendelés útvonalától függetlenül a webáruházban megadott vásárlási feltételek az érvényesek.

Termékinformáció

Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a partnerek, illetve a beszállítók által adott technikai adatok és termékleírások, illetve a termékről készült fényképek, melyek publikálása a technikai korlátoknak megfelelően és a legmegfelelőbb piaci standardok tiszteletben tartásával történik. A gyártóknak jogukban áll a termékeik műszaki adatait módosítani, illetve a gyártmányokat is megszüntetni minden előzetes bejelentés nélkül.

Árak, fizetési módok

A honlapon megadott eladási árak magyar Forintban vannak megadva és tartalmazzák az általános forgalmi adót és az egyéb közterheket.

A feltüntetett árak szállítási költség nélkül értendőek. A termékek szállítási költségei a Vevőt terhelik és a rendelés lezárásaként, számlázáskor Eladó a kiválasztott termékek mellet külön tételként szerepelteti a számlán.

Számlázáskor Eladó mindig azt az árat veszi figyelembe, amely a megrendelés pillanatában a honlapon szerepel.

Webáruházban az alábbi fizetési módokra van lehetőség:

 • készpénzes fizetés utánvéttel a futárnak
 • bankkártyás fizetés a futárnál lévő terminálon
 • készpénzes fizetés személyes átvételkor
 • bankkártyás fizetés személyes átvételkor
 • banki előre utalás

Előreutalás esetén kérjük a megrendelésen szereplő megrendelői nevet és megrendelés számot írják a közleménybe.

Bankszámlaszám: OTP Bank 11719001-29911208-00000000

Üzletünkben a következő bankkártyákat fogadjuk el:

Üzletünkben bankkártyával is lehet fizetni.

Rendelkezésre állás

Eladó a megrendelést a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesíti. Ha a Vevő által megrendelt áru az Eladó raktárkészletében nem áll rendelkezésre, akkor a Vevőt telefonon, vagy e-mailben értesíti, hogy milyen határidővel tudja a kiszállítást teljesíteni.

Ha Vevő több árut rendel, és közöttük vannak olyan termékek, melyek ideiglenesen nem állnak rendelkezésre, akkor Eladó felveszi a Vevővel a kapcsolatot, hogy egyeztessen a termékek kiszállításáról.

Eladó egyes termékeket, csak egyedi megrendelés alapján szállít (pl. túlsúlyos, túlméretes, egyedi gyártású termékek). Eladó az egyedi szállítást igénylő termékeket a termékek adatlapjában jelöli. Egyedi rendelésre szállított termékek estében Eladó jogosult előleget kérni az összeg nagyságára tekintet nélkül.

Megrendelések feldolgozása

A Vevő által leadott megrendelés, illetve a szerződéskötés magyar nyelven történik. A megrendelt árukat az Eladó kizárólag Magyarország területén belül szállítja ki. A megrendelések feldolgozása és termékek kiszállítása hétköznapokon történik. Banki előreutalási fizetési mód esetén a megrendelt termékeket Eladó a vételár kiegyenlítését követően juttatja el a Vevő részére. A vételár akkor minősül megfizetettnek, ha az az Eladó számláján jóváírásra került. Az Eladó ügyfélszolgálata munkanapokon üzemel.

Eladó ügyfélszolgálatának elérhetőségére vonatkozó adatok:

 • (a) telefonszámok: +36 (30) 549-1674 vagy +36 (1) 285-0756 (elérhető Hétfő-Péntek: 9.00-17.00 óráig)
 • (b) e-mail: info [kukac] kalorflex.hu
 • (c) levélcím: Kalorflex Kft., 1161 Budapest, Rákospalotai határút 15. Fsz. 9.

Szállítás, áruátvétel

Eladó a honlapon megrendelt termékeket az ország egész területére kiszállítatja. A szállítás arra a címre történik, amely a rendelésnél megadásra került. Vevő a szállítási címet úgy határozza meg, hogy az áruátvétel időpontjában munkanapokon 8-17 óráig a futárnak lehetősége legyen az áru átadására.

Szállítási és átvételi módok:

 • Személyes átvétel

  Raktáron lévő termékek esetében Eladó üzletében 1-3 munkanapon belül a termékek átvehetők. Eladó minden esetben értesíti (telefonon vagy e-mailben) a Vevőt az átvétel napjáról. Személyes átvétel esetén fizetés a helyszínen készpénzben vagy banki előre utalással lehetséges.
  Üzlet címe: 1161 Budapest, Rákospalotai határút 15. Fsz. 9. (Nyitvatartási idő: Kedd, Csütörtök 9.00-17.00 óráig)
  A személyes átvétel INGYENES.

 • Futárszolgálat segítségével

  Ha a termék raktáron van, akkor a rendelés a visszaigazolástól számított 48-96 órán belül Magyarország teljes területén kiszállításra kerül futárszolgálat segítségével. A kiszállítás munkaidőben 8-17 óra között történik, mivel a futárok hasonlóan dolgoznak, mint a postai kézbesítők, így pontosan nem lehet meghatározni, mikor érkeznek a kézbesítés helyére. Emiatt Vevő olyan szállítási címet határozzon meg, ahol biztosítani tudja az áru átvételét.
  Amennyiben rendelése során Vevő belföldi mobiltelefonszámot megadott, a futárszolgálat sms-ben értesítést küld 3 órás intervallum megadásával a várható szállítási időpontról. Amennyiben a szállító nem talál a kézbesítés helyén senkit, telefonon veszi fel a kapcsolatot a címzettel. Ezért fontos, hogy Vevő olyan telefonszámot adjon meg a regisztrációnál, amelyen bármikor el lehet érni.

  Futárszolgálattal kézbesített csomagok költsége az alábbiak szerint alakul*:
  0 – 20.000 Ft között rendelés esetén: Bruttó 2.500 Ft
  20.001 – 70.000 Ft közötti rendelés esetén: Bruttó 3.500 Ft
  70.001 – 200.000 Ft közötti rendelés esetén: Bruttó 4.500 Ft
  200.001 Ft feletti rendelés esetén: Bruttó 8.500 Ft
  *Ez alól kivételt képeznek a különösen nagyméretű, túlsúlyos, sérülékeny vagy nehezen mozgatható termékek, melyek esetén Eladó egyedi szállítási díjat számít fel!

  Futárszolgálattal kiszállított termékek esetében a FUTÁR jelenlétében a csomagot ki kell bontani, a csomag belső tartalmát ellenőrizni kell, szemmel látható sérülés esetén a futárnak jegyzőkönyvet kell felvenni. Ennek elmulasztása esetén ilyen jellegű reklamációt Eladónak nem áll módjában elfogadni! Amennyiben a termék felhasználása során rejtett hibára derül fény, pl. hiányos, hiányzó alkatrész, azt Vevő írásban küldje meg Eladó vevőszolgálata felé, ha lehet fényképpel ellátva.

Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a megrendelt termékeket rövid határidőn belül biztosítani tudja. Mindazonáltal nem tudja a felelősséget vállalni a szállítás során történt, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél által vagy a Vevő által vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemnek, illetve a csomag elvesztésének következményeiért.

Csomagolás

Eladó a megrendeléseket termékektől függően kartondobozban, vagy légpárnás fóliában csomagolva szállíttatja. Így a megrendelt áruk szállítás közben nem sérülhetnek. Amennyiben a Vevő mégis külsérelmi nyomokat lát átvételkor a csomagoláson, úgy vetessen fel a futárral jegyzőkönyvet erről az esetről, amelynek egy példánya a Vevőnél marad és egy példány a kézbesítőnél. Ennek elmulasztása esetén ilyen jellegű reklamációt Eladónak nem áll módjában elfogadni!

Elállás joga

A Vevőnek 14 napig (naptári nap) jogában áll a megrendelt terméket az Eladó részére hiánytalanul visszaküldeni. A Távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében a visszaküldés költségei a Vevőt terhelik. A termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. Az Eladó köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 10 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. A visszatérítés összegét Eladó az áru kézhezvételéig (a Vevőtől való visszaérkezésig) jogában áll visszatartani. Utánvéttel feladott csomagot Eladó NEM vesz át! Az elállásra nyitva álló 14 napos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a Vevő a csomagot átvette. illetve ha a 14. nap nem munkanap, akkor a következő munkanapig tart.

A Vevő az elállás szándékát az 1. számú mellékletben található űrlapot kitöltve és Eladó részére eljuttatva teheti meg.

Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú, továbbértékesítésre alkalmas terméket köteles visszavenni. A Vevő a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Eladó a termék visszaküldését, ill. annak beérkezését követően a terméket megvizsgálja, annak minőségéről és hiánytalanságáról meggyőződik.

Amennyiben a vizsgálat során a termék eladhatatlannak bizonyul, a terméket az Eladó visszaküldi a Vevőnek.

Elállás esetén Eladó nem köteles az átvett vételár, szolgáltatási díj után kamatot fizetni.

A Vevő nem gyakorolhatja elállási jogát:

 • olyan termék értékesítése esetében, amely a Vevő személyéhez kötött, illetve amelyet Eladó a Vevő utasításai alapján vagy annak kérésére állított elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza
 • valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben

Fentiek kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Vevők (Fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

Áru visszaküldése

A termékek visszaküldése kizárólag személyesen vagy postai, futár vagy más (Vevő által megrendelt) szolgáltatói úton lehetséges. Vevő a visszárut minden esetben normál postai küldeményként adhatja fel, mert utánvétes csomagokat Eladónak nem áll módjában fogadni. Az áru ellenértékének visszajuttatása minden esetben banki átutalással történik.

Figyelem, a visszaküldés költsége a Vevőt terheli, kivéve, ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel.

A szállítás a Vevő kockázatára történik.

Garancia

Eladó az általa eladott árukra terméktípusoktól függően, eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. Eladó minden termékhez garanciajegyet ad.

A felelősség korlátozása

Eladó áruházában való vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

Eladó semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
 • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az Eladó áruházának akadálytalan működését és a vásárlást.
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 • Bármely levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - de főleg bármilyen adat elvesztése.
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

Vevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül Vevő felelős az Eladó áruházához való kapcsolódásáért és az Eladó áruházában való vásárlásért. Eladó szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás az Eladó áruházában történt megjelentés időpontjától lép életbe.Eladó bármikor módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait értesítés és bárminemű kötelezettség nélkül. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható az Eladó áruházában.

Letölthető Dokumentumok

Kalorflex Kft. - Általános Szerződési Feltételek

Kalorflex Kft. - Elállási jognyilatkozat